Adatok cégalapításhoz

Adatok cégalapításhozEgyre többen gondolkodnak saját cég, vállalkozás indításán, hogy ezzel lépjenek előrébb munkájukban. Ennek az első lépése a cég alapítása, amihez szükség lesz adatokra, információkra, valamint olyan dokumentumokra, amikkel alátámasztjuk ezeket az adatokat.

Először is szükség lesz természetesen a cég nevére. Ehhez dokumentumot nem kell csatolni, viszont a cégnév választásának szigorú szabályai vannak. A cégnév minimum 2 részből áll, és legalább 3 karakterrel el kell térnie az összes, már bejegyzett cégnévtől. Az utolsó rész a cégforma lesz a cég nevében.
Meg kell adni a cég székhelyét, telephelyét, fióktelepét is. Dokumentumként csatolni kell a székhelyzet tartozó, 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapot is.

A cégalapításhoz elengedhetetlen az alapító tagok és a vezető tisztségviselő neve és egyéb személyes adataik. Ezeket személyazonosításra alkalmas okmány bemutatásával igazolni is kell.

Meg kell adni (ki kell választani) a vállalkozás tevékenységi körét, köreit.

Szintén kötelező információk a cég hivatalos elektronikus kézbesítési címe, ami egy e-mail címet jelent.

Ha ezek mind megvannak, akkor megalapíthatjuk vállalkozásunkat. Ha megfigyeljük az információkat, akkor többek között ezek fognak visszaköszönni később, amikor már működik cégünk, a cégkivonatban. A cégkivonat egy olyan céges dokumentum, melynek feladata, hogy a cég adatait tartalmazza és tanúsítja hivatalos formában. Számos céges ügyintézésnél, szerződéskötésnél szükség lesz bemutatására, mellékelésére.

2021.szeptember 08

Miért van szükség hiteles vagy közhiteles cégkivonatra?A cégvezetők, céges ügyintézők gyakran szembesülnek azzal, hogy szinte minden fontosabb céges ügyintézés során cégkivonatot kell mellékelni, bemutatni. Az sem mindegy, hogy milyen cégkivonatot mellékelsz, ugyanis az ingyenes változatot szinte sehol nem fogadják el, helyette az elvárás minimum a hiteles változat, de gyakran kötelező közhiteles cégkivonatot bemutatni.

2021.július 14

Női pénztárca választási tippekA pénztárcák olyan eszközök, melyeket szinte mindig magunknál tartunk, és nagyon fontos dolgokat tárolunk bennünk. Emellett még arra is figyelni szokás, hogy a pénztárca divatos, egyedi legyen.

Női pénztárca választás esetén először is érdemes arra figyelni, hogy amíg férfi pénztárcát általában praktikusság alapján szoktak választani a férfiak, addig a hölgyek egyéb jellemzőkre is nagy hangsúlyt fektetnek.

2021.március 29

Adatok cégalapításhozEgyre többen gondolkodnak saját cég, vállalkozás indításán, hogy ezzel lépjenek előrébb munkájukban. Ennek az első lépése a cég alapítása, amihez szükség lesz adatokra, információkra, valamint olyan dokumentumokra, amikkel alátámasztjuk ezeket az adatokat.

2021.február 25

Gyakori kérdések a cégkivonatrólHa valaki még nem jártas a cégkivonat igénylésben, akkor első alkalommal a fontos információkra nehéz rátalálni. Összegyűjtöttük egy helyen a fontos információkat, gyakori kérdéseket a cégkivonattal kapcsolatban.