Miért van szükség hiteles vagy közhiteles cégkivonatra?

Miért van szükség hiteles vagy közhiteles cégkivonatra?A cégvezetők, céges ügyintézők gyakran szembesülnek azzal, hogy szinte minden fontosabb céges ügyintézés során cégkivonatot kell mellékelni, bemutatni. Az sem mindegy, hogy milyen cégkivonatot mellékelsz, ugyanis az ingyenes változatot szinte sehol nem fogadják el, helyette az elvárás minimum a hiteles változat, de gyakran kötelező közhiteles cégkivonatot bemutatni. De miért is van szükség a cégkivonatokra?

A cégkivonat feladata gyakorlatilag az, hogy hivatalos forrásból lehet vele bizonyítani egy vállalkozásról rengeteg különböző információt. Ezek az információk többek között a cég alap adatai, elérhetőségei, telephelyei, vezetői, képviselői stb. Ezek mind olyan információk, melyek szinte minden céges ügyintézés esetén főszerepet kapnak, meg kell adni őket. Nem elég azonban ezeket az információkat megadni, bizonyítani is kell hitelességüket. Rengeteg visszaéléshez vezetne, ha egy cégről bárki bármilyen információt megadhat, és azt a bankok, partnerek, szolgáltatók „bemondásra” elfogadnák.

A visszaélések megelőzését a hiteles, közhiteles cégkivonatok biztosítják, ezeknek köszönhetően mindenki le tudja ellenőrizni, hogy az adatok, amiket megadnak a cégek, megfelelnek a valóságnak. Ez az oka annak is, hogy az ingyenes cégkivonatokat nem fogadják el, ugyanis általában hónapokkal ezelőtti információkat tartalmaznak. A hiteles, közhiteles cégkivonatok mindig az igénylés pillanatában hatályos információkat tartalmazzák. A hitelesség és a hatályosság miatt általában 30 napnál nem régebbi cégkivonatot fogadnak el mindenhol, de egyre többször fordul elő, hogy a maximális biztonság miatt akár maximum 10-15 napos dokumentumot lehet csak felhasználni.

2022.június 20

Miért jó, ha friss egy cégkivonat?Ahogy a legtöbb hivatalos dokumentumnak, úgy a cégkivonatnak is van egy lejárati ideje. Cégkivonat esetén ez a kiállítást követően 30 nap, ennyi ideig fogják elfogadni a dokumentumot. De miért van ez a viszonylag rövid érvényességi időszak, és miért jó, ha friss egy cégkivonat?

2021.szeptember 08

Miért van szükség hiteles vagy közhiteles cégkivonatra?A cégvezetők, céges ügyintézők gyakran szembesülnek azzal, hogy szinte minden fontosabb céges ügyintézés során cégkivonatot kell mellékelni, bemutatni. Az sem mindegy, hogy milyen cégkivonatot mellékelsz, ugyanis az ingyenes változatot szinte sehol nem fogadják el, helyette az elvárás minimum a hiteles változat, de gyakran kötelező közhiteles cégkivonatot bemutatni.

2021.július 14

Női pénztárca választási tippekA pénztárcák olyan eszközök, melyeket szinte mindig magunknál tartunk, és nagyon fontos dolgokat tárolunk bennünk. Emellett még arra is figyelni szokás, hogy a pénztárca divatos, egyedi legyen.

Női pénztárca választás esetén először is érdemes arra figyelni, hogy amíg férfi pénztárcát általában praktikusság alapján szoktak választani a férfiak, addig a hölgyek egyéb jellemzőkre is nagy hangsúlyt fektetnek.

2021.március 29

Adatok cégalapításhozEgyre többen gondolkodnak saját cég, vállalkozás indításán, hogy ezzel lépjenek előrébb munkájukban. Ennek az első lépése a cég alapítása, amihez szükség lesz adatokra, információkra, valamint olyan dokumentumokra, amikkel alátámasztjuk ezeket az adatokat.

2021.február 25

Gyakori kérdések a cégkivonatrólHa valaki még nem jártas a cégkivonat igénylésben, akkor első alkalommal a fontos információkra nehéz rátalálni. Összegyűjtöttük egy helyen a fontos információkat, gyakori kérdéseket a cégkivonattal kapcsolatban.