Gyakori kérdések a cégkivonatról

Gyakori kérdések a cégkivonatrólHa valaki még nem jártas a cégkivonat igénylésben, akkor első alkalommal a fontos információkra nehéz rátalálni. Összegyűjtöttük egy helyen a fontos információkat, gyakori kérdéseket a cégkivonattal kapcsolatban.

Mit tartalmaz a cégkivonat?

A legfontosabb, hogy a cégkivonat egy vállalkozásról a cégjegyzékben szereplő, jelenleg hatályos információkat tartalmazza.

Lehet online cégkivonatot igényelni?

Igen, mindössze néhány kattintás, és tudunk az interneten keresztül cégkivonatot igényelni bármelyik vállalkozásról.

Hiteles vagy közhiteles cégkivonat, mi a különbség?

Az egyik különbség a hitelesítés formája, ugyanis a közhiteles cégkivonat magasabb szintű hitelesítést jelent. A másik különbség, hogy a közhiteles dokumentum mindenképpen papír alapú dokumentum. Akkor érdemes közhiteles cégkivonatot igényelni, ha kifejezetten ezt kérik a felhasználás helyén, vagy, ha nem tudjuk, hogy milyenre van szükség, és biztosra akarunk menni.

Mennyi idő alatt kapom meg a dokumentumot?

Az elektronikus formában igényelt dokumentum bankkártyás fizetés esetén pár percen belül, átutalás esetén az utalás beérkezését követően megérkezik e-mail címünkre.

Mennyi ideig érvényes egy cégkivonat?

A dokumentum 30 napig érvényes, utána újat kell igényelni, ha fel szeretnénk használni ügyintézés során.

Számlát lehet kérni a befizetésről?

Természetesen a szolgáltatók számlát is adnak a cégkivonat igénylésről, ami a sikeres fizetést követően fogunk megkapni, elektronikus úton.

2021.szeptember 08

Miért van szükség hiteles vagy közhiteles cégkivonatra?A cégvezetők, céges ügyintézők gyakran szembesülnek azzal, hogy szinte minden fontosabb céges ügyintézés során cégkivonatot kell mellékelni, bemutatni. Az sem mindegy, hogy milyen cégkivonatot mellékelsz, ugyanis az ingyenes változatot szinte sehol nem fogadják el, helyette az elvárás minimum a hiteles változat, de gyakran kötelező közhiteles cégkivonatot bemutatni.

2021.július 14

Női pénztárca választási tippekA pénztárcák olyan eszközök, melyeket szinte mindig magunknál tartunk, és nagyon fontos dolgokat tárolunk bennünk. Emellett még arra is figyelni szokás, hogy a pénztárca divatos, egyedi legyen.

Női pénztárca választás esetén először is érdemes arra figyelni, hogy amíg férfi pénztárcát általában praktikusság alapján szoktak választani a férfiak, addig a hölgyek egyéb jellemzőkre is nagy hangsúlyt fektetnek.

2021.március 29

Adatok cégalapításhozEgyre többen gondolkodnak saját cég, vállalkozás indításán, hogy ezzel lépjenek előrébb munkájukban. Ennek az első lépése a cég alapítása, amihez szükség lesz adatokra, információkra, valamint olyan dokumentumokra, amikkel alátámasztjuk ezeket az adatokat.

2021.február 25

Gyakori kérdések a cégkivonatrólHa valaki még nem jártas a cégkivonat igénylésben, akkor első alkalommal a fontos információkra nehéz rátalálni. Összegyűjtöttük egy helyen a fontos információkat, gyakori kérdéseket a cégkivonattal kapcsolatban.